Bakken
Vegan brownies met dadels en amandelen
Ingrediënten
- ¾ courgette
- 60 gr. cacao
- 160 gr bevroren rode vruchten
- 135 gr. havermeel
- 40 gr. pindakaas
- 80 gr. dadels
- 40 gr. walnoten
- 50 gr. pure chocolade
- 5,5 theelepels agavesiroop
- 1,5 theelepels lijnzaad
- 1,5 theelepels bakpoeder
- 1,5 theelepels baking soda
- 1,5 theelepels vanille aroma
- 150 ml NESCAFÉ Dolce Gusto Almond Macchiato
Benodigdheden
- NESCAFÉ Dolce Gusto Machine
- Bakblik ca. 20 x 27 cm
- Keukenrobot
- Groot glas
- Shaker
Werkwijze
1
Vet het bakblik in of bedek het met bakpapier en verwarm de oven alvast voor op zo’n 180 graden.Doe het lijnzaad in een kommetje en laat het in enkele eetlepels NESCAFÉ Dolce Gusto Almond Macchiato weken.
2
Rasp de courgette grof in de kom van de keukenmachine.
3
Doe de rest van de natte ingrediënten (pindakaas, dadels, agave, amandelkoffie en vanille aroma) in de kom.
4
Voeg ook alle droge ingrediënten (havermeel, cacao, bakpoeder en baking soda) toe aan het mengsel. Voeg het lijnzaad toe aan het geheel en mix het mengsel tot een glad geheel.
5
Hak zowel de pure chocolade als de walnoten grof en meng 2/3e ervan onder het gladde beslag.
6
Doe het beslag in de bakvorm en dresseer de overige stukken pure chocolade en walnoten op de bovenkant van het beslag.
7
Laat de brownies ongeveer 30 minuten bakken in de oven op 180 graden (controleer met een prikker of ze klaar zijn).
8
Neem de brownies uit de oven en laat ze nog even afkoelen om steviger te worden.
Liever een cocktail dan een mocktail? Voeg voor je gaat shaken 40 ml bruine rum toe.