Loading...

Bakken

Koffie kaneelbroodjes recept

Ingrediënten

Voor het deeg:

- 18 g droge gist 

- 100 g suiker

- 60 ml warm water

- 120 g gesmolten boter

- 2 grote eieren

- 240 ml melk

- 480 g bloem

- 4,5 g zout

Voor de vulling

- 115 g zachte boter

- 100 g suiker

- 16 g kaneel

Voor de espresso glaze

- 1 capsule NESCAFÉ Dolce Gusto Lungo Intenso

- 360 g poedersuiker

- 5 ml vanille-extract

Benodigheden

- NESCAFÉ Dolce Gusto Machine

- Mixer

- Grote kom & kleine kom

- 3 kommen

- Handdoek

- Rubberen spatel

- Bakplaat met bakpapier

Werkwijze

1
Meng in een kleine kom de gist met 20 g suiker. Klop het warme water erdoor en zet apart.
2
Doe de gesmolten boter in een grote kom en klop de resterende suiker erdoor. Klop langzaam de melk erdoor. Voeg nu de eieren toe en klop alles tot een geheel. Giet voorzichtig het gistmengsel erdoor.
3
Voeg nu de eieren toe en klop alles tot een geheel.
4
Giet voorzichtig het gistmengsel erdoor.
5
Doe de bloem en het zout in de kom en gebruik een rubberen spatel om het geheel voorzichtig samen te vouwen tot zich een deegbal vormt. Het deeg kan nog een beetje kleverig zijn.
6
Dek de kom af met een handdoek en laat het deeg 2 uur rijzen op een warme plaats, bijvoorbeeld boven een warme oven of in het zonlicht.
7
Nadat het deeg gerezen is, rol je het voorzichtig uit – op een goed met bloem bestoven oppervlak – tot een rechthoek van ongeveer 6 cm dik.
8
Ga nu aan de slag met de vulling. Voeg in een kom de boter, suiker en kaneel toe en mix tot een luchtig mengsel. Gebruik een rubberen spatel om dit mengsel gelijkmatig over de bovenkant van het deeg te verdelen.
9
Begin aan één kant van de rechthoek (in de lengte) en rol het deeg op tot een boomstronk.
10
Gebruik een scherp mes om de kaneelbroodjes elk ongeveer 4 cm dik te snijden.
11
Leg de kaneelrolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg ze niet te dicht op elkaar (ze zetten uit in de oven), er passen ongeveer 6 rolletjes op een bakplaat.
12
Dek af met een handdoek en laat nog 30 minuten rijzen op een warme plek. Verwarm de oven voor op 180 graden.
13
Als de broodjes weer gerezen zijn, bak ze dan ongeveer 20 minuten, of tot ze licht goudbruin zijn en het midden is gestold.
14
Bereid de koffie volgens de instructies.
15
Klop in een middelgrote kom de poedersuiker, koffie en het vanille-extract door elkaar.
16
Schep het glazuur gelijkmatig over de bovenkant van de kaneelbroodjes als ze iets afgekoeld zijn, maar nog wel warm aanvoelen. Smakelijk !
Bezig met laden...