Loading...

Bakken

Brioche recept met koffieroom

 

Ingrediënten

De brioche:

- 250 gram bloem

- 25 gram suiker

- 6 gram gist

- 4 of 5 eieren (4 grote of 5 kleine)

- 3 gram zout

- 200 gram boter

De koffieroom van NESCAFÉ Dolce Gusto Cappuccino:

- 250 gram volle room

- 15 gram bloemsuiker

- 3 tot 4 eetlepels NESCAFÉ Dolce Gusto Cappuccino

Benodigheden

- NESCAFÉ Dolce Gusto Machine

Werkwijze

De brioche:

1
Meng de bloem met de suiker, de gist, het zout en 2 eieren.
2
Voeg daarna de andere eieren toe.
3
Voeg beetje bij beetje de boter toe en meng tot een homogeen deeg.
4
Laat 3 uur rijzen op kamertemperatuur.
5
Druk het deeg goed plat en bewaar het minstens 4 uur in de koelkast.
6
Verdeel het deeg in stukken van 75 gram en maak er balletjes van.
7
Laat ze 2 uur rijzen.
8
Bestrijk de ballen met ei en bak ze gedurende 15 minuten op 170 graden.

De koffieroom van NESCAFÉ Dolce Gusto Cappuccino:

1
Klop de room goed op, samen met de bloemsuiker.
2
Voeg op het einde de koude NESCAFÉ Dolce Gusto Cappuccino toe.
3
Nadat de brioches afgekoeld zijn, snij je ze in het midden open en spuit je de koffieroom deels op en in de brioche.
4
Smullen maar!
Bezig met laden...